035-5417134 (kantooruren) info@schoolplanner.nl

Handleiding

De schoolplanner is gemakkelijk in gebruik en geeft de leerling na een korte wenperiode veel extra steun en houvast bij het plannen van het huiswerk. Hieronder kun je vinden hoe je de schoolplanner het beste kunt gebruiken.

Handleiding bij de Schoolplanner

Deze schoolplanner is speciaal voor leerlingen die:

 • meer schrijfruimte nodig hebben dan een gewone agenda biedt;
 • behoefte hebben aan duidelijkheid,
 • overzicht en structuur;
 • een agenda zoeken zonder de afleidende prikkels van de gewone schoolagenda’s.

Afkortingen

Om je huiswerk snel op te kunnen schrijven, is het handig als je afkortingen voor veel voorkomende woorden verzint. Op jouw school worden waarschijnlijk al een paar vaste afkortingen gebruikt, zoals ‘En’ of ‘Eng’ voor ‘Engels’. Gebruik zoveel mogelijk deze vaste afkortingen en verzin zelf afkortingen voor woorden als ‘leren’, ‘lezen’, ‘maken’ en ‘werkboek’. Als je bang bent de afkortingen in het begin te vergeten, kun je een lijstje maken en dat in de agenda plakken of in je etui stoppen. Na een paar weken ken je ze zeker uit je hoofd!

Huiswerk plannen

Het plannen van je huiswerk kun je de eerste weken misschien het beste met je ouders of met een begeleider doen, zodat je zeker weet dat je het goed doet. Na een paar weken oefenen kun je je huiswerk zelf binnen enkele minuten plannen. Dan wordt deze agenda pas echt handig!

Voor toetsen (of repetities) is één keer leren niet genoeg. Je brein kent informatie pas echt goed als je de stof een paar keer hebt herhaald. Bovendien moet je voor een toets vaak veel tegelijk leren. Je kunt de leerstof het beste in kleinere porties hakken en elke dag een beetje doen, waarbij je de dagen vlak voor de toets vooral herhaalt. Voor een toets kun je het best 5 à 6 (school)dagen van tevoren beginnen met leren. De dag voor de toets herhaal je alle leerstof.

Schriftelijke overhoringen gaan vaak over minder leerstof dan toetsen of repetities. Ook daarbij is herhalen nodig, maar dat hoeft niet zo vaak als bij een toets. Voor een schriftelijke overhoring kun je het best 2 à 3 (school)dagen van tevoren beginnen met leren. De dag vlak voor de overhoring herhaal je alle leerstof.

Huiswerk plannen

 • Vul minimaal twee weken van tevoren je lesrooster (de afkortingen van alle vakken) in de agenda in, zodat je in de les niet meer naar het juiste vak of uur hoeft te zoeken.
 • Schrijf op school je huiswerk op bij de datum en het lesuur waarop je het gemaakt of geleerd moet hebben.
 • Als je thuis bent, ga je eerst plannen. Je kijkt vooruit in je agenda naar de komende twee weken. Heb je een toets of schriftelijke overhoring als huiswerk opgekregen voor de komende tijd?
  Streep die duidelijk aan, bijvoorbeeld met een marker. Verdeel de leerstof dan in porties. Schrijf deze porties in de kolom ‘Ik maak/leer alvast voor later’ van de dag, waarop je dat deeltje van de toets of overhoring gaat leren.
 • Heb je alles wat je alvast gaat doen ingevuld? Heb je ook gedacht aan voorbereidingen voor een spreekbeurt? Je hebt hopelijk niets extra’s opgeschreven op de dag dat je het al druk hebt door voetbaltraining of de verjaardag van je oma.
 • Je maakt altijd het huiswerk dat voor de volgende dag in je agenda staat. Op maandag doe je dus alles wat bij dinsdag in je agenda staat, ook in de kolom ‘Ik maak/leer alvast voor later’. Als je dan nog tijd over hebt, mag je natuurlijk altijd extra huiswerk alvast doen, maar het hoeft niet. Je weet namelijk zeker dat je voor al je toetsen en overhoringen genoeg tijd hebt gepland.
 • Aan de slag! Als je het huiswerk af hebt, kun je een kruisje in het hokje erachter zetten.

Welke week is het?

Knip elke week het hoekje rechtsonder van de pagina af, dan vind je sneller de juiste week.

Geodriehoek

Als je de laatste pagina van deze agenda op de stippellijn vouwt en de zijkant met plakband dichtplakt, kun je je geodriehoek erin bewaren.

  Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

  1 month ago

  Schoolplanner

  De schoolplanner 2020-2021 is naar de drukker! We hebben gekozen voor 'Classic blue', een kleur die is uitgeroepen tot Kleur van het jaar 2020. Omdat de schoolplanner dit schooljaar al in oktober was uitverkocht, laten we er voor komend jaar wat meer drukken. Achter de schermen werken we aan het klaarmaken van de website. We verwachten begin mei te starten met de verkoop. ... See MoreSee Less

  De schoolplanner 2020-2021 is naar de drukker! We hebben gekozen voor Classic blue, een kleur die is uitgeroepen tot Kleur van het jaar 2020. Omdat de schoolplanner dit schooljaar al in oktober was uitverkocht, laten we er voor komend jaar wat meer drukken. Achter de schermen werken we aan het klaarmaken van de website. We verwachten begin mei te starten met de verkoop.

  5 months ago

  Schoolplanner

  Het is enorm hard gegaan met de schoolplanner, nog harder dan andere jaren. We zijn compleet uitverkocht. Omdat de schoolplanner in het buitenland wordt gemaakt, duurt het te lang om nog een nieuwe druk te bestellen. Volgend jaar zullen we zorgen voor extra voorraad.
  Leerlingen (of hun ouders) die eerder een schoolplanner bestelden en dit jaar buiten de boot vallen, kunnen gratis een pdf-bestand krijgen om zelf de schoolplanner te printen. Je mist dan het stevige omslag en de flexibele spiraal, maar je kunt in ieder geval weer plannen. Wil je in aanmerking komen voor de pdf, stuur dan even een mailtje naar info@schoolplanner.nl.
  ... See MoreSee Less

  Het is enorm hard gegaan met de schoolplanner, nog harder dan andere jaren. We zijn compleet uitverkocht. Omdat de schoolplanner in het buitenland wordt gemaakt, duurt het te lang om nog een nieuwe druk te bestellen. Volgend jaar zullen we zorgen voor extra voorraad. Leerlingen (of hun ouders) die eerder een schoolplanner bestelden en dit jaar buiten de boot vallen, kunnen gratis een pdf-bestand krijgen om zelf de schoolplanner te printen. Je mist dan het stevige omslag en de flexibele spiraal, maar je kunt in ieder geval weer plannen. Wil je in aanmerking komen voor de pdf, stuur dan even een mailtje naar info@schoolplanner.nl.

  5 months ago

  Schoolplanner

  We kregen gisteren een leuk telefoontje van een mevrouw die ons vroeg of de schoolplanner nog wel te koop was, omdat er zo lang geen nieuwe berichten op Facebook waren verschenen. Dat klopt, we waren druk bezig met het uitleveren van alle bestellingen. We konden de mevrouw gerust stellen: we hebben nog een paar doosjes schoolplanners staan (maar niet heel veel meer)!
  Inmiddels zitten alle scholieren alweer in het ritme. Veel succes iedereen dit schooljaar!
  ... See MoreSee Less

  We kregen gisteren een leuk telefoontje van een mevrouw die ons vroeg of de schoolplanner nog wel te koop was, omdat er zo lang geen nieuwe berichten op Facebook waren verschenen. Dat klopt, we waren druk bezig met het uitleveren van alle bestellingen. We konden de mevrouw gerust stellen: we hebben nog een paar doosjes schoolplanners staan (maar niet heel veel meer)! Inmiddels zitten alle scholieren alweer in het ritme. Veel succes iedereen dit schooljaar!
  Load more

  Contact
  Stoepkrijt Tekstschrijverij en Uitgeverij
  Eemnesserweg 35
  3743 AD Baarn

  www.stoepkrijt.nl
  info@stoepkrijt.nl

  Facebook
  Facebook